Tips&Tricks

Een online haikuwedstrijd organiseren via PoetryKukai is eenvoudig en leuk. Met onderstaande stappen ben je goed op weg op je eigen kukaipad. Deelname is geheel gratis. Een donatie aan Haiku Stichting Nederland wordt zeker op prijs gesteld.

Stap 1: Stuur een leuke uitnodiging
Je kent vast wel een aantal mensen die het leuk vinden om aan jouw kukai mee te doen. Veel mensen houden van haiku schrijven, maar het begint natuurlijk met een leuke uitnodiging.

Stap 2: én een reminder
Iedereen is tegenwoordig druk, druk, druk. Het schrijven van een haiku is een mooi rustmoment waar wellicht niet iedereen aan toe kan komen. Het is een goed idee om drie dagen voor de sluitingsdatum een reminder te sturen. Alle inzendingen komen overzichtelijk en anoniem op een webpagina van poetrykukai te staan.

Stap 3: Laat je deelnemers stemmen op hun drie favoriete haiku’s
Jouw deelnemers zijn de jury van je kukai. Dat is wel zo eerlijk. Alle deelnemers mogen stemmen op hun favoriete drie haiku’s. Er mag natuurlijk niet op eigen haiku’s gestemd worden. Alle deelnemers ontvangen van jou een bericht waarin je uitlegt hoe het stemmen gaat.

Stap 4: De uitslag staat online op poetrykukai.com
Nadat de sluitingsdatum van de stemperiode is geweest, wordt de uitslag van jouw kukai op een webpagina van poetrykukai gepubliceerd. Natuurlijk informeer je de deelnemers hierover.