Tips&Tricks

Een online haikuwedstrijd organiseren via PoetryKukai is eenvoudig en leuk. Met onderstaande stappen ben je gelijk goed op weg. Deelname is geheel gratis. Een donatie aan Haiku Stichting Nederland wordt zeker op prijs gesteld.

Tip 1: Stuur een leuke uitnodiging
Je kent vast wel een aantal mensen die het leuk vinden om mee te doen. Veel mensen houden van haiku schrijven, maar het begint natuurlijk met een leuke uitnodiging.

Tip 2: Vergeet niet een reminder te sturen
Iedereen is tegenwoordig druk, druk, druk. Het schrijven van een haiku is een mooi rustmoment in deze hectische tijd. Het is een goed idee om drie dagen voor de sluitingsdatum een reminder te sturen.

Tip 3: Laat je deelnemers stemmen op hun drie favoriete haiku’s
Jouw deelnemers zijn de jury van je online haikuwedstrijd. Dat is wel zo eerlijk. Alle deelnemers mogen stemmen op hun favoriete drie haiku’s. Er mag natuurlijk niet op een eigen haiku gestemd worden. Alle deelnemers ontvangen van jou een bericht waarin je uitlegt hoe het stemmen gaat.

Tip 4: Deel de uitslag
Nadat de sluitingsdatum van de stemperiode is geweest, wordt de uitslag van jouw online haikuwedstrijd op een eigen webpagina van Poetrykukai gepubliceerd. Natuurlijk informeer je de deelnemers hierover.